BoekStart

Speciaal voor peuters en kleuters een pagina vol voorleestips, links naar digitale prentenboeken en media. Inspiratie voor (groot)ouders & verzorgers!

Boekstartkoffertje

Als je je baby inschrijft bij de gemeente, ontvang je een waardebon voor BoekStart. De bon ontvang je ook bij het consultatiebureau. Ga ermee naar de Bibliotheek en maak je baby gratis lid. Je krijgt dan het BoekStartkoffertje cadeau met daarin twee leuke boekjes en handige tips.

 

 

Boekstartcollectie

In de Bibliotheek hebben we een BoekStartcollectie, speciaal voor baby’s en dreumessen. De collectie bestaat uit stoffen boekjes, badboekjes, knisperboekjes en kartonnen boekjes. Na iedere uitlening worden de boekjes gepoetst of gewassen. Zo krijg je iedere keer schone boekjes mee naar huis.

 

 

Voorlezen

Voorlezen: je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen! Het is een gezellig moment en ook nog heel goed voor de taalontwikkeling. Kinderen die al op jonge leeftijd worden voorgelezen zijn later vaak beter in taal. In de Bibliotheek lezen we ook graag voor aan onze allerkleinste lezertjes. Babybieb (tot 18 maanden) en BoekstartPret (1 tot 4 jaar).ijk in de agenda voor de actuele data.

 

 

Boeken en voorleestips

Voorlezen aan je baby: kan dat al en hoe doe je dat dan? BoekStartCoach Judith geeft tips. Inspiratie nodig voor leuke boeken? Kijk op de website van Boekstart.

 

 

Naar Boekstart

Boekstartcoach

Bij het consultatiebureau in IJmuiden kun je BoekStartCoach Judith tegenkomen. De BoekStartCoach is een medewerker van de bibliotheek, die ouders van jonge kinderen enthousiast maakt over voorlezen en boekjes.

 

 

Versier het voorleeshuisje

Heb jij een mooi boek gelezen (of voorgelezen gekregen) en wil je helpen ons voorleeshuisje nog mooier te maken? Haal dan je dakpannetje op bij de balie en maak een kleurrijke voorleestip voor op het dak van het voorleeshuisje. We kijken uit naar jullie creaties!

Geen tijd om op te halen? Download hier!