Nog meer te doen

Op verschillende gebieden en met verschillende partners organiseert de Bibliotheek o.a. inloopspreekuren, bijeenkomsten, exposities en lezingen. Er staat een piano die door de bezoekers bespeeld mag worden en er is nog veel meer te doen.


Inloopspreekuren

Groepje mensen om laptop geschaard

Voor informatie over allerlei onderwerpen kun je terecht in de Bibliotheek. Er zijn wekelijks en maandelijks inloopspreekuren waar je gratis, zonder afspraak langs kunt komen. Ook als je geen lid bent. Er zijn spreekuren voor juridische, financiĆ«le en taalonderwijs vragen. Of kom naar het Digiloket voor vragen over websites en apps.

Naar de agenda voor meer informatie

Exposities

kunstenaar bezig met kunst op de vloer

In en rondom het theater in de Bibliotheek in IJmuiden zijn er het hele jaar door exposities van lokale kunstenaars. In december is er jaarlijks een expositie wedstrijd en kun je stemmen op verschillende werken. Kom gerust langs. Altijd gratis te bezichtigen gedurende openingstijden. 

Kijk in de expositie agenda

Ontmoeten in de Bibliotheek

Er zijn allerlei manieren om elkaar te ontmoeten in de Bibliotheek. Veel activiteiten zijn gratis zoals de maandelijkse bordspellenmiddag of het tweewekelijkse Samen lezen.

 

Bekijk het aanbod

Piano spelen

In de Bibliotheek in IJmuiden staat onze huispiano. Onze huispiano wil heel graag bespeeld worden. Fijn als je daar gebruik van wilt maken. Meld je voor het spelen even bij de servicebalie. Zijn er meer gegadigden, stem dan even met elkaar af. We verheugen ons op mooie muziek!

 

Leestafel

Iedereen is welkom aan onze Leestafel. Er zijn tijdschriften en kranten, maar natuurlijk kun je ook een boek lezen uit onze complete collectie.

Velsen collectie

Bibliotheek Velsen beschikt over een ruime collectie boeken en naslagwerken over de gemeente Velsen; Toen en Nu.