Verbouwing Velserbroek

Sluiting wegens verbouwing

Vanaf augustus gaat de Bibliotheek Velserbroek verbouwd worden. Na de verbouwing is de Bibliotheek omgetoverd tot een prachtige multifunctionele locatie waar naast boeken lezen, lezen, leren en ontmoeten ook ruimte is voor activiteiten van Stichting Welzijn en een café zal worden bemenst door Buitengewoon. Tegelijkertijd zal het pand ook verduurzaamd worden. De verbouwing zal ongeveer een halfjaar in beslag nemen.

Bibliotheek Velserbroek blij met tijdelijke locatie in de Beekvliet

Tijdelijke huisvesting van de Bibliotheek is gevonden op 300 meter afstand in basisschool de Beekvliet aan de Aletta Jacobsstraat. Een flink deel van de collectie, zowel voor kinderen als volwassenen, zal beschikbaar blijven voor leden. Daarnaast zal de Bibliotheek zorgen voor gratis reserveren van boeken die in IJmuiden staan. Een groot deel van de jeugdactiviteiten kan ook doorgang houden. Kortom, de dienstverlening zal zo compleet mogelijk blijven.

Dit zijn de openingstijden:

Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag:

Van 10:00 tot 16:00 uur

Woensdag:

Van 13:00 tot 16:00 uur

Zaterdag:

Gesloten

Daarnaast is er een ruimte om een deel van de activiteiten mogelijk te maken in de Beekvliet. Denk aan voorlezen, Boekstart of Lab out of the box.

 

 

 

Blijf op de hoogte van de plannen

Deze zomer zal de gemeente meer informatie bekendmaking over de start van de verbouwing en de gevolgen voor de Bibliotheek, BuitenGewoon en Welzijn Velsen. Volg de infomatie op de webpagina van de gemeente of kijk regelmatig op deze pagina voor de laatste ontwikkelingen.


De plannen

De plannen

RTV-Seaport