Verbouwing Velserbroek


De tijdelijke vestiging in De Beekvliet is vanaf maandag 10 juni gesloten.

Onze tijdelijke locatie in de Beekvliet sluit haar deuren. Bibliotheek Velserbroek heeft alle voorbereidingen getroffen voor de verhuizing van kasten vol boeken naar de verbouwde multifunctionele Bibliotheek aan het Maan Bastion.

Alle praktische informatie op een rij:

-Tot 7 juni kun je terecht in de Beekvliet.
-Vanaf 10 juni kun je reserveringen ophalen in Bibliotheek IJmuiden.
-Wij zullen deze periode geen boetes berekenen voor het te laat inleveren.
-Heb je de mogelijkheid om via de app je boeken te verlengen dan is dat de beste oplossing.
-Begin juli kun je weer terecht in de Bibliotheek Velserboek aan het Maan Bastion.

Over de verbouwing

De verbouwing van de Bibliotheek in de Velserbroek verloopt voorspoedig. Er ontstaat een moderne en inspirerende ruimte waar de Bibliotheek haar intrek in zal nemen. Dit doet zij niet alleen. De activiteiten van de Volksuniversiteit kunnen door deze verbouwing ook meer in de Velserbroek plaats vinden. In de Bibliotheek is ook een vernieuwde koffie corner. Dit noemen wij ons Sociaal café. In het sociaal café zullen de cliënten van Buitengewoon de bezoekers van onze multifunctionele Bibliotheek ontvangen. Verder zijn er natuurlijk activiteiten mogelijk in het sociaal café, net als in de rest van het pand. In eerste instantie zullen Stichting Welzijn Velsen en Socius met hun activiteiten starten in de Bibliotheek, maar allengs zullen daar meer partners bij komen.

Met wat het nieuwe pand mogelijk maakt is er meer mogelijk in de Velserbroek en is de Multifunctionele Bibliotheek een huiskamer, een plek voor zelfontplooiing of een plek waar de Velsenaar hulp kan vinden. Bovenal is de nieuwe multifunctionele Bibliotheek een plek waar iedereen welkom is om te zijn of om mee te doen aan één van de vele activiteiten.

Tijdelijke locatie Beekvliet

Tijdelijke locatie in de Beekvliet gaat sluiten!

Tijdelijke huisvesting van de Bibliotheek in basisschool de Beekvliet aan de Aletta Jacobsstraat gaat op 8 juni sluiten. 

Dit zijn de openingstijden tot 8 juni:

Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag:

Van 10:00 tot 16:00 uur

Woensdag:

Van 13:00 tot 16:00 uur

Zaterdag:

Gesloten

De boeken in de Beekvliet en in de opslag worden vanaf 8 juni verhuist naar het vernieuwde pand aan het Maanbastion. Vanaf 1 juli hopen wij je weer te zien in de nieuwe multifunctionele bibliotheek in Velserbroek!

 

 

 

Blijf op de hoogte van de plannen

Deze zomer zal de gemeente meer informatie bekendmaking over de start van de verbouwing en de gevolgen voor de Bibliotheek, BuitenGewoon en Welzijn Velsen. Volg de infomatie op de webpagina van de gemeente of kijk regelmatig op deze pagina voor de laatste ontwikkelingen.


De plannen

De plannen

RTV-Seaport