Groot succes voor Geef een prenteboek cadeau!

Gepubliceerd op: 19 juli 2023 16:38

De landelijke leesbevorderingscampagne ‘Geef een prentenboek cadeau’ was een succes. De klanten van de ReadShop in IJmuiden hebben deze geweldige stapel met boeken, maar liefst 143 prentenboeken van Kleine IJsbeer, aan de VoorleesExpress Velsen gedoneerd! Voor € 2,99 waren de boeken te koop bij de ReadShop. Wie er eentje extra kocht, doneerde deze aan de kinderen van de VoorleesExpress Velsen.

Zelf ervaren hoe leuk lezen is

De VoorleesExpress Velsen, uitgevoerd door Bibliotheek Velsen, leest voor aan kinderen met een taalachterstand in de leeftijd van 2 tot 8 jaar. Een vrijwilliger doet dit 20 weken lang bij een gezin thuis.

Nadine bedankt de ReadShop en alle klanten die een prentenboek van ’Kleine IJsbeer in de tropen’ hebben gedoneerd. “Met de VoorleesExpress Velsen willen we ouders en kinderen laten ervaren hoe leuk lezen en taal is”, aldus Nadine van Oostende. “Inmiddels hebben we sinds 2019 al bij 125 gezinnen voorgelezen.”

 

Lijkt het je ook leuk om voorlezer te worden bij VoorleesExpress Velsen? Mail dan naar vrijwilligers@bibliotheekvelsen.nl