Zaïra van Basisschool Floriant is voorleeskampioen van Velsen!

Gepubliceerd op: 8 februari 2024 11:49

De Nationale Voorleeswedstrijd is de spannendste leesstrijd voor kinderen uit groep 7 en 8. Leerlingen nemen het tegen elkaar op in verschillende wedstrijdrondes. Op 7 februari kwamen de kampioenen van 10 Velsense scholen naar de Bibliotheek IJmuiden om de strijd aan te gaan. Zaïra van Basisschool Floriant heeft gewonnen! Zij gaat door naar de regionale finale op 13 maart in Hoofddorp.

Lovende woorden

De plezierige spanning én het enthousiasme van de supporters maakten de wedstrijd onvergetelijk voor de leerlingen die hebben deelgenomen. Allen kregen lovende woorden van de jury bestaande uit Anna van Breest Smallenburg (Manager KunstForm), Sander Smeets (wethouder) en Teresa da Silva Marcos (raadslid en voorzitter van de jury). ‘Het was een hele moeilijke klus, alle voorlezers waren heel goed,’ aldus Teresa da Silva Marcos.

 

Deelnemers waren: Estelle van De Pionier, Kayla van De Plantaan, Celia van de Parnassiaschool, Anna van de Franciscusschool, Florien van de Toermalijn, Eef van de Jan Campert, Olivia van de Bosbeek, Yentl van De Rozenbeek en natuurlijk Zaïra van de Floriant.