Nieuwe locatie cultuur

Gepubliceerd op: 3 april 2024 19:41

Nieuwe locatie voor cultuur tijdens verbouwing van Stadsschouwburg en Filmtheater Velsen. Gemeente Velsen en Stadsschouwburg & Filmtheater Velsen kondigen met trots aan dat tijdens de verbouwingsperiode de culturele activiteiten worden voortgezet in een tijdelijke locatie in het voormalige Tenniscentrum IJmuiden aan de Dokweg. Onder de naam Haventheater IJmuiden bedient de schouwburg gedurende de komende twee seizoenen het publiek en de lokale makers in Velsen en de regio IJmond.

Na een aantal verbouwingen/aanpassingen opent Haventheater IJmuiden vanaf november 2024 zijn deuren. Aan Kaandorp de eer om het pop-up theater in te wijden met een gezellige Kaandorpiaanse kerstshow.

Verbouwing Stadsschouwburg & Filmtheater Velsen

Naar verwachting duurt de sluiting door de verbouwing minstens twee theaterseizoenen.

Over Stadsschouwburg & Filmtheater Velsen

Stadsschouwburg & Filmtheater Velsen, gelegen aan de Groeneweg 71 in IJmuiden, werd in 1938 gebouwd als de luxe bioscoop REX. In de jaren ’50 en ’60 werd aan de filmfunctie ook een theaterfunctie toegevoegd. Toen het bioscoop- en theatercomplex in de jaren ‘60 overging in gemeentehanden, ontstonden er nieuwe mogelijkheden voor de ontwikkeling van het gebouw tot het bekende theater dat het vandaag de dag is. Het heeft een sterke aantrekkingskracht op theaterliefhebbers in Velsen en in de wijde regio.

Bron: IJmuiden.nl