Feestelijke start samenwerking tussen Zoople Velsen en Bibliotheek Velsen

Gepubliceerd op: 30 januari 2024 15:06

Voorlezen: Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen! Het is een fijn moment samen en heel goed voor de taalontwikkeling van het jonge kind. Dat vinden Zoople Velsen en Bibliotheek Velsen ook. Daarom hebben zij de handen ineen geslagen met de start van BoekStart in de Kinderopvang.

De eerste locatie waarop dit plaats vindt is peuteropvang De Brulboei in Oud-IJmuiden

Dinsdag 30 januari ondertekenden Margret Snelleman, directeur Zoople Velsen, en Maarten van Dongen, directeur Bibliotheek Velsen, onder het toeziend oog van de peuters en hun ouders de samenwerkingsovereenkomst. De peuters mochten ook hun handtekening zetten, in de vorm van een vingerafdruk met verf. Iven Cudogham, bekend van de prentenboeken over Anansi de Spin, kwam voorlezen en begeleidde de ondertekening.

Wat is BoekStart in de Kinderopvang?

Met de samenwerking wordt op peuteropvang De Brulboei een stimulerende taal- en leesomgeving aangeboden. Dit houdt in dat er gewerkt wordt aan een aantrekkelijke boekencollectie, deskundigheidsbevordering op het gebied van voorlezen en meer ouderbetrokkenheid door voorleesactiviteiten.

Margret Snelleman vertelt “Voorlezen is de basis voor later”. Maarten van Dongen beaamt dit: “Leesplezier brengt kinderen verder.”

Ondertekening door 2 directeuren

BoekStart

BoekStart in de Kinderopvang maakt deel uit van het leesbevorderingsprogramma BoekStart van de Bibliotheek. Dit programma draagt bij aan de taalontwikkeling van het jonge kind. Uit onderzoek is gebleken, dat kinderen die al op hele jonge leeftijd worden voorgelezen, later een betere basis hebben in het onderwijs dan kinderen die niet of nauwelijks zijn voorgelezen. Bibliotheek Velsen organiseert ook diverse voorleesactiviteiten voor de allerkleinsten. Dit alles om het voorlezen te stimuleren, want jong geleerd is oud gedaan!

BoekStart in Bibliotheek Velsen